"הכיס האחורי במטוס: בולען לחפצים יקרי ערך", מזהיר קברניט מנוסה

קברניט עם ותק של 26 שנים בתעופה חושף את הסכנות האמיתיות הטמונות בכיסים שמאחורי מושבי המטוס, ומסביר מדוע כדאי לכם לשקול פעמיים לפני שאתם מניחים שם את חפציכם היקרים ביותר.


קפטן סטיב שרייבר, טייס אמריקאי וותיק עם למעלה מ-5,800 שעות טיסה במטוסים, חושף תובנה מפתיעה שיכולה לחסוך לכם עוגמת נפש רבה בטיסה הבאה. הוא מתריע מפני מה שנראה כמקום אחסון תמים ונוח, אך למעשה מתגלה כמלכודת אמיתית לחפצים אישיים: כיסי המושב הממוקמים בגב המושב שמלפניכם.

לדברי קפטן סטיב, המקום הזה, שבו רבים נוהגים להניח את הדרכון, הארנק, הטלפון הנייד או כל פריט קטן אחר שצריך להיות נגיש במהלך הטיסה, הוא למעשה "חור שחור של ייאוש". בהדרכה שפרסם הוא מזהיר את ציבור הנוסעים בחום: "אם אתם רוצים לאבד את החפצים שלכם – שימו אותם שם".

מלכודת האבידות: הסיכוי הקלוש למצוא את האבדה

מדוע הכיס התמים הזה מהווה סכנה כה גדולה? קפטן סטיב מסביר כי מדי שנה, אלפי נוסעים מגלים, לרוב רק לאחר שכבר ירדו מהמטוס והגיעו לנמל היעד, כי השאירו חפץ יקר ערך, קריטי או סנטימנטלי בכיס המושב. בין אם זה הדרכון ההכרחי למעבר הגבול, טלפון או תיק שמכיל את כל המידע האישי או הארנק עם כל הכסף והכרטיסים – הרגע שבו מבינים שהפריט נשכח הוא רגע של פאניקה וחרטה.

הסיכויים לאתר את האבידה הזו הם, לדבריו, מזעריים עד בלתי קיימים. ככל שעובר הזמן מרגע הנחיתה, כך פוחת הסיכוי. הסיבה לכך פשוטה: לאחר ירידת הנוסעים, צוותי הניקיון עולים למטוס, ולאחר מכן, תוך זמן קצר יחסית, נוסעים חדשים מתחילים לעלות לטיסה הבאה. במצב כזה, הסיכוי שהפריט יימצא על ידי הצוות ויוחזר לבעליו המקוריים הוא קלוש ביותר.

"פעמים רבות אני רואה נוסעים רצים בפאניקה בחזרה לשער, מתוסכלים ומודאגים", מספר קפטן סטיב מניסיונו. הוא מדגיש כי "ככל שהדקות חולפות, הסיכוי למצוא את הפריט יורד משמעותית". היכולת של צוותי הקרקע לאתר פריטים אבודים בין טיסות היא מוגבלת ביותר עקב לוחות הזמנים הצפופים והמחזוריות המהירה של המטוסים.

המלצתו הברורה של הקברניט

לאור זאת, המלצתו הברורה והחד משמעית של קפטן סטיב לנוסעים היא פשוטה אך קריטית: בדקו ביסודיות את כל החפצים האישיים שלכם לפני שאתם יורדים מהמטוס. הוא מדגיש במיוחד לא להכניס דבר מה בעל חשיבות בכיס המושב הקדמי. במקום זאת, השתמשו בתא האחסון העילי עבור תיקי יד גדולים יותר, ובתיק אישי קטן שנשמר תמיד בהישג ידכם (למשל, מתחת למושב שלכם) עבור פריטים קטנים וחשובים כמו דרכונים, טלפונים וארנקים.

המסר של קפטן סטיב הוא תזכורת חשובה לכל מי שעולה למטוס – מעט תשומת לב וזהירות בסוף הטיסה יכולות למנוע עוגמת נפש, טרחה רבה ואף אובדן כספי משמעותי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *